انواع درز های بتنی عناصری هستند که به منظور مدیریت تغییر شکلها، ایجاد اتصالات، کاهش تنشها و ایجاد تقسیم بندی در سازهها استفاده میشوند. این درزها به طور عمده به دو دسته درزهای تغییر شکل و درزهای اتصال تقسیم میشوند. در زیر به تشریح بیشتر این دستهبندی و برخی از نوع رایج درزهای بتنی اشاره خواهد شد. در سازههای بتنی، ممکن است درزهای مختلفی وجود داشته باشد.
برخی از انواع معمول درزها عبارتند از:
همچنین، درزهای دیگری مانند درزهای نفوذ آب، درزهای ناشی از ترکیدگی بتن، درزهای ناشی از نقص اجرایی و غیره نیز ممکن است در سازههای بتنی وجود داشته باشد. درزهای بتنی طراحی و اجرایی باید با استانداردها و ضوابط فنی مربوط به سازههای بتنی همخوانی داشته باشند. همچنین، نوع و مکان قرارگیری درزهای بتنی بستگی به نیازهای خاص هر سازه و شرایط اجرایی دارد. هر نوع درز نیازمند بررسی دقیق و روشهای آببندی مناسب خود است.
آب بندی درزهای بتنی از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا نفوذ آب میتواند منجر به خرابی و آسیب به سازه بتنی شود. برای اجرای صحیح آببندی درزهای بتنی، میتوانید اصول زیر را رعایت کنید:
به طور کلی، در اجرای آببندی درزهای بتنی، رعایت دقیق دستورالعملها و راهنماییهای تولیدکننده مواد آببندی، استفاده از مواد با کیفیت و انجام بازرسی و تستهای لازم بسیار حائز اهمیت است. همچنین، در صورت نیاز به آببندی حرارتی یا آببندی درزهای واگرایی، روشها و مراحل مختلفی برای آببندی ممکن است لازم باشد که بسته به شرایط خاص پروژه، با متخصصین مربوطه مشورت کنید.